Beste bezoekers van Glas in Lood Groningen

 

Glas in Lood Groningen - Mackintosh

Mijn naam is Robert-Paul Sprenkeling. Begin jaren 90 heb ik – na mijn studie Milieukunde – het roer omgegooid en gekozen voor het ambachtelijke en kunstzinnige werk. Daar lag mijn hart.

Ik ben een aantal jaren in de leer en werkzaam geweest bij verschillende ambachtelijke bedrijven en heb mij geschoold in hout, (edel-)metaal en natuurlijk het glas – zoals het Glas in Lood, Brandschilderen, Fusen en de Tiffany-techniek. Na deze leerperiode ben ik mijn eigen atelier begonnen: Glas in Lood Groningen.

In dit glas-ambacht worden alle werkzaamheden nog uitgevoerd met het klassieke handwerk – uiteraard aangevuld met meer hedendaagse middelen. Al werkende met mijn handen ontstaat onder je ogen ieder keer weer iets prachtigs.

Het atelier was jaren lang gehuisvest in de voormalige confectie-fabriek van Weeber – voorheen Van Dam. Hier kon u nog de onthaastte sfeer van ‘vroeger’ proeven.

Met ingang van april 2018 is het atelier verhuisd naar het terrein vd voormalige SuikerUnie Groningen – vlak langs de westelijke ringweg. Hier hebben wij een mooie loods betrokken. De komende jaren kunt u dus hier terecht voor al uw vragen mbt opdrachten en cursussen! Het is een bijzondere locatie en verheug mij alle werkzaamheden hier voort te zetten.

Onveranderd staan bij mij een vriendelijk service en hoge kwaliteit voorop!

Graag tot ziens, Robert-Paul Sprenkeling